Dammdukar

För att skapa en vacker och hållbar damm måste du starta från botten med en riktig bra dammduk. Därför väljer vi Firestone’s PondGard gummiduk som har utvecklats av marknadens ledande experter på gummi, både när det gäller teknik och innovation. Gummiduken kombinerar flexibilitet och hållbarhet. Dammduken är smidig och enkel att lägga, vilket gjort den till det naturliga valet för både hobby och professionella installationer. Firestone PondGard EPDM dammduk används när det gäller alla typer av vattenanläggningar som trädgårdsdammar, koidammar, baddammar, konstgjorda sjöar,  bäckar & vattenfall mm, i många stora projekt runt om i världen.


 

Dammduk limmning och lagning

Firestone gummiduk kräver inget särskilt underhåll.  Med bra kvalité och lång hållbarhet kommer din dammduk att hålla i många år. Med 30 års garanti mot UV-strålning, förruttnelse och dragfasthet (ej mot mekaniska skador) har du långvarig glädje av din trädgårdsdamm när du använder dig av Firestone PondGard dammduk. Det finns många olika dammdukar på marknaden, var extra noga och välj en dammduk som är giftfri och utan antimögelpreparat. Våra dammdukar från Firestone är garanterat giftfria.
Dammduken finns i flera olika bredder upp till 15,25m utan skarvar. Dammdukarna kan enkelt skarvas/limmas ihopa till önskad storlek. Du kan även laga eller limma din dammduk mot olika material och göra hål till olika genomföringar. Dammduken är mycket lätt och följsam att arbeta med, den följer lätt och smidigt dammens konturer.


 

Firestone PondGard gummimatta är ett syntetiskt material som har special utvecklats med miljön i fokus, de har dessutom erhållit ISO 14001 certifiering för sin miljövänliga produktion.

Fisk och växtvänlig:
Firestines dammduk är absolut garanterat giftfri för fisk och djurlivet i dammen. Använd aldrig gummimatta avsedd för tex. tak och gödslebrunnar, till din trädgårdsdamm. De kan innehålla antimögelgifter som kan vara giftiga för fiskar och växter.

Hög flexibilitet:
Firestone PondGard dammduken påverkas inte av låga temperaturer och kan installeras under hela året. Gummiduken är smidig och lätt att arbeta med ner till -45ºC. Gummimatta kan töjas upp till 300% vilket i motsats till PVC ger den större motståndskraft mot ojämnheter i marken, eller rörelser ex.vis tjäle efter vintern.

Extrem hållbarhet:
Firestone PondGard gummiduken skadas inte av solens starka UV strålning. Speciellt viktigt vid strandlinjen på dammen där påverkan är störst. Firestone PondGard ger hela 30 års garanti mot UV strålning.

 

Firestone PondGard gummiduk
Trädgårdsdamm
Baddamm
Bäckränna