Våra märken

Oase

Sedan årtionden står OASE för produkter med bra kvalitet för kreativ gestaltning inom vatten. Fascinerande vattenspel i den egna trädgården ända till imponerande stora installationer på offentliga platser visar det breda användningsområdet. OASE grundades året 1949 som reparationsverktad för jordbruksmaskiner och har sedan dess utvecklats med krav på en ledande plats som innovations- och kvalitetsföretag.

OASE är aktiva i 13 länder runt om i världen, från USA i väst till Kina i öst, och man finns dessutom representerade genom agenter och förhandlare i många fler länder.

Idag har OASE över 550 personer anställda runt om i världen. De flesta i Tyskland, där man förlagt forskning och utveckling samt produktion av premiumprodukterna av högsta kvalitet inom vattenträdgårdar och fontänteknologi.

Inom sektorn Vattenträdgårdar står den privata trädgårdsdammen med alla tänkbara produkter i centrum som tex. dammfilter, filterpumpar, fontänpumpar, luftpumpar, uv-ljus och belysning, för din damm. Inom Fontän teknologi utnyttjas samspelet mellan vatten, ljus och ofta också musik för hisnande insceneringar vid projektlösningar. Området Lake Management ansvarar för vattenkvaliteten i konstgjorda vattenanläggningar, t ex på golfplatser och i parkanläggningar.
 
Levande, naturligt och friskt vatten är Oase´s stora passion, kort sagt: LIVING WATER. 

Besök OASE hemsida här här >>>


 

Firestone PondGard

Med över hundra års erfarenhet av gummiteknik är Firestone ett namn med kvalitet. Det började 1903 med tillverkning av däck för de första massproducerade bilar i Amerika. Under de kommande årtionden har Firestone expanderat och utvecklats till en världsomspännande företag med diverse gummiproduktion.
Idag är Firestone ett interntionellt känt företag med kvalitet för vattentät gummiproduktion inom flera olika områden som bla. dammar, vattenreservoarer, baddammar, bassänger, jordbruk och takbeläggning.

Firestone PondGard EPDM - Gummiduk/dammduk kan användas i kontakt med djur och växter. Man kan även lagra vatten för användning inom trädgårdsdammar, badbassänger, vattenreservoarerv och jordbruk, men också till att skydda miljön genom gropar, avloppsvatten reservoarer och undvika markföroreningar.
Dammduken är ett mycket slitstarkt material, Firestone EPDM membran har enastående vittringegenskaper och en förväntad livslängd på upp till 50 år. I slutet av sin livslängd kan membranet återvinnas och återanvändas i bl.a gång- och asfaltvägar.

Membranet har begränsad miljöpåverkan under tillverkningen, installation och användning. Gummiduken innehåller inga farliga gifter och inga farliga ämnen frigörs från duken under dess livslängd.
Firestone arbetar på ett ansvarsfullt sätt och tar hänsyn till miljön. De uppfyller kraven i ISO 14001, vilket har genomförts i hela bolagets tillverkningsanläggningar. Denna certifiering är ett vittnesbörd om företagets miljömedvetenhet.

Besök Firestone PondGard här >>>


 

Ecolat kantband

Med Ecolat kantbad gör du lätt snygga och jämna kanter och gränser runt dina dammar, trädgårdsgångar, trädgårdsland och gräsmattor. Ecolat kantband fäster du lätt med Ectopic stolpar för garanterd stabilitet, det skapar en varaktig, effektiv och snygg lösning i din trädgård.

Ecolat kanband är mycket hållbarnt och tillverkat av ekologiskt 100 % återvunnet plastavfall, på ett miljövänligt sätt av ECOlogics i Belgien.

Besök ECOlogics hemsida här >>>


 

Pond team

Företaget startade 1983 under namnet Aqua Interiör respektive Aqua Nautica och genom en sammanslagning 2007 av de båda bolagen startade det nya företaget PondTeam.

PondTeam har ett stort sortiment av produkter för vatten i trädgården med bl.a. egen stor odling av vattenväxter. PondTeam säljer till Gardencenters och fackhandlare över hela Norden med huvudinriktning på Sverige och Danmark men även i Norge finns flera stora återförsäljare.  

PondTeam har ett brett kunnande om allt inom vatten i trädgården. Deras ambition är inte bara att sälja tillbehör och växter utan också göra sitt bästa för att informera och kanske inspirera till vatten i trädgården. PondTeam tror starkt på att kunskap inom ett område ger ett rikare utbyte av sin hobby.

Besök PondTeams hemsida här >>>


 

Pontec

Med våra mer än 10 års erfarenhet har vi kontinuerligt vidareutvecklats, förbättras och framför allt gjorde våra produkter ännu mer praktiskt för dig! När du har uppfyllt din dröm, bör saker och ting vara enkelt, och Pontec hjälper dig i detta avseende!


Besök Pontec hemsida här >>>


 

Hikari

Hikari fiskfoder tillverkas i Japan av Koyrin Co Ltd, en del av Kamihata fisk Industry Group.

Kamihata Fish Industry Group grundades 1877, ursprungligen avel och sedan grossist för akvariefiskar. Kamihata är nu Japans ledande leverantör av tropiska- och havsfiskar.

Kamihata äger den världsberömda Yamasaki Koi Farm, en av de största Koigårdar i Japan. Farmen täcker nästan 10 tunnland med 50 odlingsdammar och 6 växthus. 

Årtionden av erfarenhet visar att all Hikari fiskmat ger bra näring för alla typer av fiskar, det gör därför Hikari till världens mest erkända varumärke av högsta kvalitet  inom fiskfoder.

Hikari väljer endast råvaror av högsta kvalitet. Valet av ingredienser är av största vikt. Alla råvaror genomgår en kvalitet och smak verifieringsprocesser för att säkerställa kvaliteten och integriteten hos den färdiga produkten aldrig äventyras.

Hikari fiskmat produceras på fyra olika produktionsenheter. Kasai anläggningen är där många av de pelleterade produkter tillverkas. Kyushu anläggningen är den största och där sticks görs, Saki-Hikari mat görs i Kanto anläggning och Fukusaki är den nyaste verksamhet där en rad produkter görs.


Besök Hikari fiskfoder hemsida här >>>